Konstnär och liberal.

Nu är det valdag.

Det var tidigt på morgonen och allt verkade lugnt men en orolig känsla spred sig i den fuktiga morgon dimman. Anna stod på bryggan och stirrade ner i det mörka vattnet helt likgiltig för oväsendet runt henne. Hennes ögon var mörka och andningen snabbare än vanligt. Det var dags. Det var valdag och allting såg oroligt ut. De olika rösterna på blocken var jämnt fördelade och Sverige demokraterna växte okontrollerat. Något som inte gav mycket glädje för en sen länge troende liberal.

I det mörka vattnet syntes en hemlighet skymma. Slöjor drogs över valresultatet och nu var det bara timmar kvar tills allt skulle bli uppenbart. Sex procent mummlade hon, bara sex procent. Men någonstans tändes långt inom henne ett ljus. Liberalismens frihets längtan och social liberlismens ansvar måste tända ett ljus inom alla människor.

 

Jag tror tänkte hon. Det kommer bli en bra dag idag. Hon vände på klacken och gick in mot land. det var dags att återigen spela en roll med dom levande. Bygga broar och ett bättre samhälle.