Konstnär och liberal.

Om mig och det goda livet.

Fotografen

När jag var sju ville jag bli naturfotograf och strövade omkring med min kamera. Det gör jag fortfarande. När jag var nitton köpte jag mina första riktiga kameror. Två Olympus spegelreflex med lite olika objektiv. Efter några år hade jag ateljé och mörkrum. Jag hankade mig fram på lite olika projekt. Reklam, företagsbilder, fester och till och med som bröllops fotograf. Jag älskade att ta bilder men jag hatade stå bland vätskorna i mörkrummet.

När video blev tillgängligt för digitalisering och sedan när de nya digitalkamerorna kom tyckte jag det var kul att fotografera igen. Inget mörkrum. Fast jag har det kvar. Allt kan göras på datorn. Till och med distribuera det färdiga resultatet. Bilden är idag varje mans egendom över internet vilket ställer helt andra krav om man vill vara proffs. Att hålla en extra hög och jämn nivå. Det är som alltid svårt. Men en utmaning.

 

Att laga mat, dricka gott vin, gå på konstutställningar eller vara ute i naturen, gärna på hästryggen eller med djuren i trädgården. Det är de som jag uppskattar mycket i mitt liv.

 

Att vara konstnär och fotograf är mitt jobb men det finns så mycket mer i livet. Jag hoppas kunna hitta det och att du gör det med.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *