Digitalt konstliv

Anna Lorentzson art and design

Nittiotalet 1990

Nittiotalet 1990

Jag använde en enkel video kamera och en digitizer för att göra bilder. Inga digitala kameror ännu. Dom kommer inte förrän om 10 år. Kvaliten var ok för tiden.


Projekt.

Pre 2000 multimedia projektet.

Pre 2000 projektet var ett datorprojekt på CD-rom. Ett konst galleri som man kunde gå omkring i genom att klicka sig runt. Där fanns bilder, måleri, video och ljudprojekt.

Jag visste inte vad jag skulle göra med allt material jag hade samlat på mig innan år 2000 så jag la ut allt på ett CD-Rom som jag sen skickade ut. 550mb of stuff. Det gick till gallerier och företag. Tror att det var lite för tidigt.

 

Foto projekt: the alternate personality.

Jag jobbade med ett projekt med bilder av mig själv och ville göra en klassisk femme fatal. Lite som Cindy Sherman men innan nätet hade genomslags kraft. Jag vet inte om blondiner har mer kul men bilderna var publicerade på en nätsajt och fick en del bra kommentarer.

 

 

 

 

 

 

Jag trodde folk skulle bli upprörda , men inte.

Websites

 

Jag gjorde många web sajter men det var svårt att visa bilder. Modemen var långsamma och gick över telefonen. Bilkderna var tvungna att vara små och till och med gif animeringar var för stora.

 

 

 

 


 

bzzzz yiiiiiiiizapzapzap gooorgle goorgle::: connected
 
I will always remeber waiting for the modem to connect 
and then there was a price for every minute.

Digitala sidor

 

Jag experimenterade en del med animationer, javascript och ljud på webben. Jag regiserade spelade in allt själv med mig själv som skådis och regissör.

The camera was installed in her bedrom at 12 am a Monday.

She didn´t see it until 2 months later.

We reagret to say that invading her privacy was not a god idee.

The funeral is tomorrow.

f

Breadcrumbs